2024 spalio 27

G. Matulevičius: „Tapęs čempionu ir toliau turi įrodinėti aikštėje“


„Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas ir saugas Giedrius Matulevičius po pergalės prieš „TransINVEST“ išvykoje kalbėjo, jog buvo nelengva nusiteikti šiai dvikovai, tačiau komanda ir toliau likusioje sezono pabaigoje sieks tik pergalių.

Širvintose vykusiose rungtynėse vienintelį įvartį antrojo kėlinio viduryje įmušė G. Matulevičius (1:0).

„Tribūnose turėjome pranašumą. Ačiū aistruoliams už tokį palaikymą. Pirmajame kėlinyje „aštrumo buvo prie abiejų vartų. Mums nevisiškai pavyko suderinti veiksmus. Kamuolio kontrolė tai viena, o aštrūs momentai – kas kita. Mes daugiau turėjome aštresnių momentų. Ypač pirmo kėlinio pabaigoje. Varžovas bandė labiau ilgais perdavimais išeiti į atakas, bet mūsų gynėjai ir vartininkas neutralizavo varžovų atakas. Mes turėjome gerų išėjimų. Įmuštas įvartis leidžia nugalėti. Bravo žaidėjams“, – kalbėjo V. Čeburinas.

„Sunkios rungtynės nes kaip ir viskas aišku, kad mes čempionai, o varžovų komandai tikrai buvo daugiau motyvacijos, nes jie kovoja dėl išlikimo lygoje. Tai kaip ir matėsi, bet džiugu, kad pavyko laimėti. Nes tikrai eisime kiekvienose rungtynėse ir toliau tik laimėti“, – sakė G. Matulevičius.

V. Čeburinas pripažino, jog rungtynių pirmoje pusėje netrūko žaidybinio broko: „Ne taip paprasta užsitikrinus titulą žaisti toliau. Tame yra sunkumų, ypač psichologinis. Bravo mūsų žaidėjams. Taip, darėme tų klaidų, kurios sukūrė pavojų savo aikštės pusėje. Tai nėra itin gerai. Per pertrauką pakalbėjome, sudėjome akcentus ta kryptimi. Žaidėjai turi savo meistriškumą. Tačiau, kaip minėjau, po titulo nusiteikti rungtynėms nelengva. Galbūt dėl to buvo ir klaidos. Bet jie šaunuoliai.“

Kalbėdamas apie motyvaciją likusioms sezono rungtynėms G. Matulevičius sakė, jog tai principo reikalas: „Tu tapai čempionu ir turi toliau įrodinėti aikštėje. Negali būti, kad išeisi, atsipalaiduosi, nes visiems taškai dabar reikalingi. Matome kas vyksta lentelės apačioje. Nenorime būti ta komanda, iš kurios atiminės taškus. Norime toliau eiti į priekį, laimėti rungtynes.“

Žalgiriečiai rungtynes pradėjo su trimis nominaliais vidurio gynėjais, iš kurių du puolant pasistumdavo į priekį. „Sugalvojome kiek kitokį išsidėstymą nei įprastai. Numatėme varžovų ilgus perdavimus ir atakos plotį. Pabandėme uždaryti erdves. Turėjome daugiau saugumo su papildomais žaidėjais vidurio zonoje. Taip pat mūsų atakos per centrinę zoną – jos irgi pavyko“, – aiškino V. Čeburinas.

Įvartį „Žalgiriui“ pavyko įmušti antrajame kėlinyje po gražios kombinacijos. „Nikola Petkovičius atidavė gerą perdavimą, sužaidėm vadinamąją sienelę ir atsidūriau vienas prieš vieną. Tai labai geras aukštos klasės perdavimas, kuris išvedė mane prieš vartininką – reikėjo tik išspręsti“, – komandos draugą gyrė G. Matulevičius.

V. Čeburino teigimu, šiose rungtynėse atlikti didelių permainų sudėtyje nepavyko dėl įvairių priežasčių. Viena pagrindinių – „Žalgirio“ B komandos kova dėl patekimo į aukštesnę lygą.
„Žinoma, norėtųsi daugiau duoti laiko kitiems. Tačiau yra ir traumų. Neišėjo tiek rotacijos, kiek norėjosi. Ypač dėl to, kad rungtynės buvo sudėtingos. Tačiau dar turime rungtynių ir, manau, visus aikštėje išvysime. Taip pat mūsų B komandos sekmadienį laukia svarbios II lygos rungtynės. Dėl to nė vienas žaidėjas iš tos komandos nepasirodė aikštėje. Laukia svarbios rungtynės ir jie bus reikalingi.“

Kitas rungtynes žalgiriečiai žais sekmadienį, lapkričio 3-ąją namuose.

„Laukiam kad susirinks žiūrovų, kad pagaliau įteiks taurę. Laukia rungtynės prieš „Panevėžį“, žaisime namuose. Manau, kad prie savo žiūrovų privalome laimėti. Toks tikslas ir bus, – teigė G. Matulevičius.