2024 spalio 16

Rinktinėse – P. Golubicko ir R. Jansono įvarčiai


Septyni „Žalgirio“ žaidėjai rinktinių pertraukos metu buvo išvykę atstovauti savo šalių ekipoms. Paulius Golubickas ir Romualdas Jansonas pasižymėjo įvarčiais, o Martynas Šetkus debiutavo U-21 rinktinėje.

P. Golubickas ir Giedrius Matulevičius atstovavo Lietuvos rinktinei UEFA Tautų lygos rungtynėse prieš Kosovą ir Rumuniją. Abi rungtynės Kaune baigėsi lietuvių nesėkmėmis rezultatu 1:2.

P. Golubickas pasižymėjo įvarčiu prieš Kosovą ir pirmose rungtynėse žaidė nuo 59 min., antrose – iki 60 min. G. Matulevičius po keitimo žaidė nuo 77 ir nuo 80 min.

Joris Moutachy rungtyniavo Martinikos rinktinės gretose dvejose CONCACAF Tautų lygos rungtynėse prieš Gvadalupę (1:0 ir 0:0). J. Moutachy pirmose rungtynėse žaidė iki 83 min., antrose – 90 min.

R. Jansonas, M. ir Motiejus Burba su Lietuvos jaunimo (U-21) rinktine svečiuose 2:0 įveikė Islandiją ir 0:3 pralaimėjo Čekijai.

Dvikovoje prieš islandus R. Jansonas pasižymėjo įvarčiu bei rezultatyviu perdavimu ir žaidė visas rungtynes, rinktinėje debiutavęs M. Šetkus žaidė pirmąjį kėlinį, o M. Burba žaidė iki 90 min.

Prieš čekus R. Jansonas žaidė iki 76 min., o 87 min. M. Šetkus pakeitė M. Burbą.

Lietuvos jaunių (U-19) rinktinės stovykloje dalyvavo Joris Aliukonis. Kontrolinėse rungtynėse prieš Sakartvelą Druskininkuose vartininkas liko atsargoje. Pirmoji dvikova baigėsi lygiosiomis 0:0, o antroje lietuviai nusileido varžovams 0:2.