2024 spalio 4

Sugrąžinkime namus Žalgiriui


„Žalgirio“ aistruolių iniciatyva startavo akcija dėl stadiono įsigijimo,

Kodėl?

Prieš 15 metų „Žalgiriui“ ištikimiausių aistruolių pagalba teko pakilti iš pelenų. Klubas ne tik pakilo, bet ir vėl sugrįžo į viršūnę, ne kartą džiugino savo pergalėmis Europoje.

Tačiau viskas turėjo savo kainą. Klubas neteko savo istorinių namų. Nugriautas „Žalgirio“ stadionas, nebeliko ir treniruočių bazės.

Šiandien atsinaujinęs „Žalgiris“ ne tik siekia pergalių, bet ir ugdo mūsų jaunąją kartą. Viena iš svarbiausių sąlygų tam tikslui – pastovūs „Žalgirio“ namai. Deja, šiuo metu vienintelio Vilniuje aukštus tarptautinius reikalavimus atitinkančio stadiono Liepkalnyje ateitis neaiški.

Siekiame šį stadioną išsaugoti futbolui – kad jis taptų mūsų bendruomenės pastoviais namais. Vieta, kur galėtų žaisti bei treniruotis ir akademijos auklėtiniai, ir „Žalgirio“ pagrindinė komanda. Vieta, kur vaikai galėtų eiti savo keliu link svajonės.

Siekdami įgyvendinti šį tikslą kreipiamės į verslo lyderius, visus žmones, kurie supranta ilgalaikių investicijų vertę. Jūsų parama – tai ne tik parama futbolui ar „Žalgiriui“. Tai investicija į ateitį, kuri augs su kiekvienu vaiko įmuštu įvarčiu ir išmokta pamoka futbolo aikštėje. Jūsų indėlis ne tik padės sukurti terpę tobulėjimui, bet ir leis vaikams kurti savo svajones čia, Lietuvoje.

Jūs galite sugrąžinti stadioną „Žalgiriui“ ir išsaugoti jį ateities kartoms. Tapkite naujos istorijos dalimi!

Ko siekiame?
Turėti namus „Žalgirio“ akademijai – tapti stadiono savininkais.

Pastaraisiais metais „Žalgiris“ žaidžia LFF stadione (Liepkalnio / Stadiono g.), kuris klubui nepriklauso – esame tik stadiono nuomininkai. Dabartiniai jo savininkai – Lietuvos futbolo federacija – jau prieš kurį laiką paskelbė apie siekį parduoti stadioną ir išsikelti iš jo.

Akcijos tikslas – surinkti pradinį įnašą – 1 milijoną eurų.

Kaip prisidėti?
Galite prisidėti skirdami finansinę paramą futbolo klubui „Žalgiris“. Ši finansinė parama bus panaudota konkrečiam tikslui – stadiono įsigijimui.

Mokestinė lengvata paramos davėjui

Jūsų parama Jums gali nieko nekainuoti.
Paskyrę paramą galite susigrąžinti iki 70 proc. skirtos paramos sumos pasinaudoję lengvata metinio nekilnojamojo turto, žemės ir (arba) valstybinės žemės nuomos mokesčiui.
Likusius 30 proc. galima susigrąžinti pasinaudojant pelno mokesčio lengvata (pagal paramos įstatymą) arba pagal kitus atskirus susitarimus su klubu (pvz. reklama ir kt.).
Esame lankstūs ir pasiruošę surasti Jums tinkamą sprendimą.

Išsamesnę informaciją apie mokestinės lengvatos sąlygas rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Kitos galimos naudos paramos davėjui (individualiai pagal susitarimą, priklausomai nuo paramos dydžio):

  • Galimybė susimažinti pelno mokestį.
  • Metiniai „Žalgirio“ abonementai į Lietuvos futbolo A lygos ir LFF taurės rungtynes;
  • „Žalgirio“ rėmėjo/partnerio statusas
  • Jūsų įmonės reklama klubo viešinimo kanaluose
  • „Žalgirio“ namų atkūrėjo statusas – Jūsų įmonė ar vardas bus įamžinta atnaujintame stadione, kai jie taps „Žalgirio“ namais.

Kas būtų, jei sugrąžinti stadiono „Žalgiriui“ nepavyktų?
Jei dėl kokių nors priežasčių stadiono įsigijimo sandoris neįvyktų, su Jūsų sutikimu paramą panaudotume investuodami į „Žalgirio“ futbolo akademiją – jaunųjų žaidėjų ugdymą.

Kur pervesti paramą?

Specialiai šiai iniciatyvai atidaryta atskira „Žalgirio namų“ sąskaita.

Gavėjas: VšĮ Futbolo klubas „Žalgiris“
Adresas: Olimpiečių g.17, LT-09237 Vilnius
A/S LT55 7300 0101 8942 3479
Banko pavadinimas: Swedbank AB
SWIFT HABALT22
Banko adresas: Konstitucijos pr. 20A, LT-09321 Vilnius
Paskirtis: Parama (pasirašant paramos sutartį – jos nr.)

Daugiau informacijos teirautis:

El. p. info@fkzalgiris.lt

Tel. +370 615 32 382