2024 Bir 20

Keturios komandos – Elitinės lygos prizininkės

2023 / 2024 metų sezono jaunimo futbolo Elitinės jaunių lygos apdovanojimuose 4 „Žalgirio“ akademijos komandos atsiėmė iškovotus medalius ir taures, o 5 žalgiriečiai – individualius apdovanojimus.

Apdovanojimai vyko birželio 19 d. „Vilnius Grand Resort“.

„Samsung Galaxy Watch“ Elitinės jaunių lygos Elitinės lygos U-18 divizione (gimę 2006 m. ir jaunesni) nugalėtojais tapo Dainiaus Greviškio, Justino Baužio ir Romano Lenskiy treniruojama komanda.

Dramatiškoje EJL U-18 sezono kulminacijoje žalgiriečiai apgynė pirmą vietą ir iškovojo kelialapį į 2024/2025 metų UEFA Jaunimo lygą.

Geriausiu U-18 vartininku išrinktas Kajus Andraikėnas, gynėju – Vytis Pavilonis.

Antrąsias vietas iškovojo „Žalgirio“ U-16 ir WU-17 komandos.

U-16 komandai (treneriai Tomas Statkevičius, Karolis Leonovičius, Tomas Bassus) iki 1 vietoje likusios „Be1 NFA“ komandos pritrūko vos poros taškų. Konkurencija su kauniečiais persikėlė ir į Baltijos lygą, kur pusfinalio rungtynėse nugalėjo žalgiriečiai.

Geriausiu U-16 saugu išrinktas Adomas Buikus, kuris apdovanojimuose dalyvauti negalėjo.

WU-17 komanda (treneriai Virginija ir Justas Klevinskai) surinko 29 tšk. iš 36 galimų ir nuo nugalėtojų atsiliko tik trimis taškais.

16 įvarčių pelniusi Elzė Kiškūnaitė tapo rezultatyviausia lygos žaidėja ir geriausia sauge, o 10 įvarčių pelniusi Marta Lipnickaitė – geriausia puolėja.

Jauniausi iš dalyvaujančių Elitinėje jaunių lygoje – U-15 komanda (treneriai Ramūnas Radavičius ir Julius Kibirkštis) – šį sezoną iškovojo 3 vietą.

U-15 divizione atkakli keturių komandų kova vyko iki paskutinio turo. Žaliai balti antrajame varžybų etape finišavo solidžiai ir tik tašku atsiliko nuo Klaipėdos FM bei dviem – nuo nugalėtojos BFA komandos.